vineri, 20 ianuarie 2012

„Sa iubesti inseamna sa raspandesti lumina”

- Rainer Maria Rilke -

Iubirea te iubeste mereu spunea H.W.L. Poonja… asadar iubirea nu ne paraseste niciodata, e intotdeauna acolo, insa noi uitam sa ii dam atentie, uitam sa o hranim, uitam sa o udam.. uitam chiar ca exista.

Iubirea exista in noi… insa atunci cand suntem raniti o inchidem cu un lacat si spunem ca nu o vom mai deschide niciodata, spunem ca nu vom mai lasa pe nimeni sa se apropie de inima noastra, ca nu vom mai dori pe nimeni si iubirea nu mai curge de acolo… si o data ce facem asta inchidem si iubirea de sine si astfel saracim… devenim papusi fara viata si viata trece…

Am invatat ca testul cel mai important in viata este sa inveti sa primesti, sa primesti iubirea care este raspandita peste tot. Sa lasi usa deschisa ca iubirea din sufletul tau sa primeasca si mai multa iubire si inima ta sa creasca de viata, de traire.. de armonie.

Ca sa primesti iubire poate fi mult mai infricosator decat sa o oferi… dar este sansa ta pentru o viata implinita. Si nu uita ca a darui inseamna tot a primi, pentru ca de fapt tot tie iti daruiesti.

Rilke spunea „sa iubesti inseamna sa raspandesti lumina”. Vei lumina si deschide posibilitati nebanuite, vei da viata unor idei si iti vei implini vise. Oare ce poate fi mai frumos.. sa traiesti in lumina si iubire?!

Invat despre iubire zi de zi, las usa iubirii deschisa, experimentez si primesc. Nu exista lectii despre iubire, nu exista explicatii despre cum sa traiesti cu iubirea… sau cel putin eu nu le stiu… iubirea se traieste, sufletul tau traieste iubirea in atatea feluri incat si tu vei fi surprins, e de ajuns sa fii deschis.

Nu lasa frica sa iti inchida cu lacat iubirea… iubirea dizolva frica.. e de ajuns sa iti doresti si magia iubirii te va molipsi si va deschide orice lacat.

In speranta ca vei dori sa iti deschizi inima spre iubire, iti ofer un exercitiu pe care l-am gasit in cartea lui John Welwood, Iubiri perfecte, relatii imperfecte. Se numeste Blandetea Iubitoare:

Sunt mai multe fraze pe care le spui in expiratie. Dupa ce ai spus fiecare fraza de cateva ori, respira in liniste, pentru a-ti permite sa simti ceea ce evoca.

Inspira si cand inspiri, inspira in centrul inimii, in mijlocul pieptului si apoi spune incet fraza cand expiri: „Fie sa traiesc cu inima deschisa”.

Rosteste-o de cateva ori. Dupa ce rostesti expresia, simte ce e acolo. Daca simti energia inimii, deschidere sau caldura, permite-ti sa o experimentezi. Daca nu simti nimic, lasa lucrurile asa si repeta fraza pe timpul expiratiei.

Apoi spune urmatoarea fraza: Fie sa ma ocup de tot ceea ce innoureaza inima.

Dupa ce spui asta, observa orice obstacole care ar putea exista in fata inimii deschise, cum ar fi nerabdarea, frica, iritarea, apatia, resentimentul sau judecatile. Vezi daca poti pur si simplu sa extinzi caldura blandetii iubitoare asupra acestor stari mentale, ca si cum ai lasa razele soarelui sa atinga norii de pe cer. Nu judeca sau incerca sa corectezi ceva.

Urmeaza apoi fraza: Fie sa fiu treaz in acest moment asa cum este el.

Aceasta este o incurajare mai generala de a accepta orice traiesti. Dupa ce o rostesti, fii pur si simplu constient de orice senzatii, perceptii, sentimente sau ganduri care sunt prezente acum lasandu-le sa fie pur si simplu acolo.

Apoi spunem: Fie ca inima tuturor fiintelor sa fie treaza.

Cu aceasta fraza, simte extinderea blandetii iubitoare catre toate fiintele. Faci asta prin a-ti dori ca inima lor sa fie treaza, sa ofere acces inimii deschise – care este sursa adevaratei paci si bucurii. Poti incepe prin a te gandi la cineva apropiat tie si dorindu-i persoanei asta. Apoi, ai putea-o extinde asupra tuturor fiintelor, mai ales asupra celor care sufera, sunt pierdute sau deconectate de ele insele. Daca vrei, poti sa-ti imaginezi populatii de pe planeta care sufera sau sunt agresive.

Si apoi incheiem cu prima fraza: Fie sa traiesc cu inima deschisa.

Nu uita… iubirea te iubeste mereu si niciodata nu te paraseste.

Va doresc inimi deschise pline de iubire!

citat Delia

miercuri, 11 ianuarie 2012

Gand pentru Sufletul Tau


“Nu uita niciodata ca pielea se increteste, parul incarunteste, iar zilele se aduna in ani…

Dar ce e mai important se conserva; forta si determinarea ta nu au varsta.

Spiritul tau e cel care indeparteaza panzele de paianjen…

Dincolo de orice punct de sosire e unul de plecare.

Dincolo de orice reusita e o alta incercare.

Cat timp traiesti, simte-te vie.

Daca ti-e dor de ce faceai, fa-o din nou.

Nu te pierde printre fotografii ingalbenite de timp …

Mergi mai departe atunci cand toti se asteapta sa renunti.

Nu lasa sa se toceasca taria pe care o ai in tine.

Fa astfel ca in loc de mila, sa impui respect.

Cand nu mai poti sa alergi, ia-o la trap.

Cand nu poti nici asta, ia-o la pas.

Cand nu poti sa mergi, ia bastonul.

Insa nu te opri niciodata.”

- Maica Tereza -

joi, 5 ianuarie 2012

Nevoia de tine

Pentru prima data, te trezesti singur in pat. Privesti langa tine, in spatiul ramas gol, fara vreo urma de melancolie sau tristete. Doar cu amintiri placute, inchise in cufarul prafuit pe care-l porti in suflet. Esti doar tu cu tine si ti-e incredibil de bine. Nu ai nevoie de nimic in plus.

Nu degeaba se spune ca cea mai frumoasa relatie e cea pe care o ai cu tine insuti. Departe de lumea dezlantuita, departe de vuietul orasului si de stresul de la birou, fiecare dintre noi isi construieste un micro-univers in care lucrurile se petrec dupa pofta inimii, iar timpul are rabdare. E acel loc din care nimeni nu te poate izgoni, un izvor inepuizabil de ganduri frumoase, vise care se implinesc mereu, sentimente profunde si bucurii eterne.

Si atunci, de ce sa nu te bucuri de fiecare minut din viata? Vreau sa fiu un spirit liber, sa-mi las dorintele sa vorbeasca pentru mine. Ma bucur de viata, imi educ spiritul, sufletul si mintea. Citesc, si o fac pentru ca spiritul meu nu poate trai fara cuvinte, fara povesti, fara personaje si trairi in care sa se oglindeasca. O fac pentru ca mintea mea e in permanenta nevoie de cunoastere, pentru ca ma aflu mereu in concurenta cu propria-mi persoana in lupta pentru autodepasire.

Ascult marea, ore in sir. Si nu m-as plictisi. Ar putea fi cu usurinta prietena mea cea mai buna. Dar daca de maine voi uita de micile placeri ale vietii, existenta mea va devei o simpla paleta de culori prafuite. Si nu vreau asta. Ma leg strans de orice bucurie, de orice detaliu care mi-ar putea face sufletul sa zambeasca, sa uite de gandurile sumbre. O cafea buna, un copac inflorit, zambete de copii sau o mana calda sunt lucruri care nu costa, insa aduc sufletului trairi intense.

Cati dintre noi mai petrecem timp cu sine, cati suntem capabili sa ne bucuram de momentele de singuratate, facand din ele clipe fericite? De ce ajungem sa ne plangem de singuratate? Un om este singur doar in masura in care isi doreste acest lucru.

Si, in ciuda oricaror contraexemple, vreau sa cred ca a trai fara constrangeri nu e imposibil, ca o viata tihnita nu e o simpla utopie, iar faimosul “carpe diem” a lui Horatiu nu reprezinta doar un banal aforism.

Semnat,
un spirit liber

“Cand nu iti gasesti linistea in tine insuti, zadarnic o cauti in alta parte” (François de la Rochefoucauld)

OSHO - Iubire,libertate si solitudine

”Atunci cand va apropiati, lasati un spatiu intre voi. Lasati vanturile celeste sa danseze intre voi. Iubiti-va, dar nu transformati iubirea intr-un lant: transformati-o mai degraba intr-o mare, ale carei valuri se sparg de tarmurile sufletelor voastre.”

Daca apropierea voastra nu se datoreaza pasiunii, iubirea va creste in fiecare zi. Pasiunea reduce totul, caci principiul biologic nu este interesat de permanenta legaturii voastre. El nu este interesat decat de reproducere, iar iubirea nu este necesara pentru acest lucru. Poti face copii si fara sa iubesti.

Am studiat personal comportamentul multor animale. Am trait in munti, in padure. Intotdeauna am ramas foarte uimit sa constat ca ori de cate ori fac dragoste, animalele au un aer foarte trist. Nu am vazut niciodata doua animale facand dragoste cu bucurie. Este ca si cum o forta straina ar face presiuni asupra lor. Actul copulatiei nu este liber in cazul lor; nu le ofera nici un fel de libertate. Reprezinta un lant. Din aceasta cauza, animalele sunt foarte triste.

Am observat acelasi lucru si in cazul oamenilor. Ati vazut vreodata un barbat mergand insotit de sotia lui? Nu poti sa stii niciodata daca un barbat si o femeie sunt casatoriti, dar daca arata foarte tristi, poti fi sigur de acest lucru.

Odata, calatoream de la Delhi la Srinagar. In compartimentul meu cu aer conditionat nu existau decat doua locuri, iar unul fusese rezervat de mine. La un moment dat, a venit un cuplu. Erau doi tineri frumosi, un barbat si o femeie. Intrucat nu puteau incapea amandoi, barbatul a lasat-o pe femeie sa intre in compartiment, iar el a intrat in altul. La fiecare statie, venea insa sa isi vada iubita, aducandu-i flori, fructe sau dulciuri. Eu priveam intreaga scena. Intre doua statii, am intrebat-o pe femeie: ”De cat timp sunteti casatoriti?” Mi-a raspuns: ”De sapte ani”. I-am spus: ”Nu ma minti! Poti pacali pe altcineva, dar nu pe mine. Nu sunteti casatoriti”. Femeia a ramas socata. Eram un strain. Nu facusem decat sa-i observ. M-a intrebat: ”De unde v-ati dat seama?” I-am raspuns: ”E foarte simplu: daca ar fi fost sotul dumitale, odata ce ar fi disparut in celalalt compartiment, nu s-ar mai fi intors. Daca ar fi revenit la ultima statie, cea in care trebuie sa coborati, ai fi o femeie fericita!” Mi-a spus: ”Nu ma cunoasteti, nu va cunosc, dar ceea ce spuneti este cat se poate de adevarat. Este iubitul meu, prietenul sotului meu”. ”Asa se explica…”, am incheiat eu.

Unde gresesc sotii si sotiile? Ei nu cunosc iubirea, dar toata lumea isi accepta sentimentele ca si cum acestea ar fi tot una cu iubirea. In realitate, este vorba de pasiune. Cat de curand, cei doi se plictisesc unul de celalalt. Principiul biologic i-a amagit, facandu-i sa se apropie pentru a se reproduce, dar noutatea dispare repede. In urma ei nu mai raman decat aceleasi fete, aceeasi geografie, aceeasi topografie. De cate ori nu le-au explorat pana atunci… intreaga lume este trista din cauza casatoriei, dar nimeni nu pare sa-si dea seama de cauza. Iubirea este un fenomen extrem de misterios.

Almustafa afirma despre el ca nu te poate plictisi, caci nu este tot una cu pasiunea. El spune: ”Atunci cand va apropiati, lasati un spatiu intre voi. Stati impreuna, dar nu incercati sa va dominati unul pe celalalt. Nu incercati sa va posedati si sa va distrugeti reciproc individualitatea. Atunci cand traiti cu altcineva, lasati un spatiu intre voi…”

Daca sotul ajunge mai tarziu acasa, nu este deloc necesar ca sotia sa il interogheze, intrebandu-l unde si cu cine a fost. Barbatul are nevoie de propriul sau spatiu; este un individ liber. Doi indivizi liberi traiesc impreuna si nimeni nu are dreptul sa interfereze cu spatiul lor interior. Daca sotia intarzie, nu este necesar ca barbatul sa o intrebe: ”Unde ai fost?” Ea are dreptul la propria sa libertate.

Din pacate, asemenea lucruri se petrec zilnic, in fiecare camin. Cei doi soti se cearta pentru pretexte minore, adevaratul motiv fiind acela ca nu sunt dispusi sa ii acorde celuilalt spatiul de care are nevoie. Preferintele difera de la om la om. Sotului ii poate placea un lucru, sotiei altul. Asta nu inseamna ca cei doi trebuie sa se certe, ca pentru simplul motiv ca sunt casatoriti, ei trebuie sa aiba aceleasi preferinte. Ce sa mai vorbim de toate aceste intrebari…

Fiecare dintre soti se intoarce acasa obsedat de urmatoarele ganduri: ”Oare ce o sa ma intrebe? Si ce am sa-i raspund?” Femeia stie dinainte ce urmeaza sa isi intrebe barbatul si ce va raspunde acesta, stie ca o va minti in fata. Ce fel de iubire este aceasta, tot timpul suspicioasa, mereu predispusa spre gelozie? Este suficient ca sotia sa te vada discutand si razand cu o alta femeie pentru a-ti strica intreaga seara. La fel si invers.

Oamenii nu realizeaza ca habar nu au ce este iubirea. Iubirea nu suspecteaza niciodata; ea nu stie ce inseamna gelozia. Iubirea nu interfereaza niciodata cu libertatea celuilalt. Nu se impune, ci ofera libertate, iar libertatea nu este posibila decat daca apropierea include un anumit spatiu, in care fiecare poate sa se desfasoare asa cum doreste.

Aceasta este frumusetea lui Kahlil Gibran … Poemul lui este minunat.

Un indragostit adevarat ar trebui sa se bucure ca iubita lui este fericita alaturi de un alt barbat, caci tot ce isi doreste el mai presus este ca ea sa fie fericita. Acelasi lucru este valabil si invers. Daca barbatul discuta cu o alta femeie si se simte fericit, sotia lui ar trebui sa fie incantata, nu sa se certe cu el. Cei doi sunt impreuna pentru a-si face vietile mai frumoase, nu pentru a si le urati.

Din pacate, realitatea arata cu totul altfel. Sotiile si sotii stau impreuna numai pentru a-si face reciproc nervi, pentru a-si distruge vietile. Ei nu inteleg semnificatia iubirii. Atunci cand va apropiati, lasati un spatiu intre voi … Nu este nimic contradictoriu in aceasta afirmatie. Cu cat ii acorzi celuilalt un spatiu mai mare, cu atat mai mult veti rezista impreuna. Cu cat ii acorzi o intimitate mai mare, cu atat mai intimi veti reusi sa fiti. Nu veti mai fi doi dusmani intimi, ci doi prieteni intimi. Lasati vanturile celeste sa danseze intre voi.

Legea fundamentala a existentei face ca apropierea prea mare, o perioada prea lunga de timp, sa distruga floarea iubirii.

Voi singuri sunteti cei care o calcati in picioare, nepermitandu-i spatiul necesar pentru a creste. Oamenii de stiinta au descoperit recent ca animalele au un imperativ al teritoriului. Cred ca ati vazut cu totii cainii ”marcandu-si” stalpii. Credeti ca este ceva inutil? Nici vorba. Ei traseaza astfel hotarele spatiului in care traiesc: ”Acest teritoriu este al meu”. Mirosul va impiedica alti caini sa patrunda in respectivul teritoriu, incalcandu-l. Oricat de mult s-ar apropia ei de teritoriul marcat, cainele nici nu-i va baga in seama. Un singur pas insa in interior si lupta va incepe. Toate animalele care traiesc in salbaticie fac acelasi lucru. Nici chiar un leu nu te va ataca daca nu ii incalci teritoriul, convins ca esti un gentleman. Daca i-l incalci insa, te va ataca, oricine ai fi. Singurii care nu isi marcheaza teritoriul sunt oamenii. Asta nu inseamna insa ca ei nu simt aceasta necesitate.

Este suficient sa calatoresti cu un tren aglomerat, in care oamenii se calca in picioare, ca sa constati cat de atenti raman totusi sa nu se atinga reciproc. Lumea in care traim devine din ce in ce mai aglomerata. Tot mai multi oameni o iau razna, se sinucid, comit crime, pentru simplul motiv ca nu au la dispozitie spatiul de care au nevoie. Cel putin indragostitii ar trebui sa fie mai sensibili, sa inteleaga ca celalalt are nevoie de un spatiu privat.

Una din cartile mele preferate este Akhari Kavita - ”Ultimul poem”, de Rabindranath Tagore. Nu este o carte de poezie, ci un roman, dar un roman foarte straniu, plin de invataminte. O fata si un baiat se indragostesc, si imediat isi propun sa se casatoreasca. Fata ii spune: – Dar cu o conditie…. Este o fata bogata, sofisticata, citita. Baiatul ii raspunde: – Accept orice conditie, caci nu pot trai fara tine. Fata insista: – Mai intai asculta conditia. Gandeste-te la ea. Nu este o conditie obisnuita. Conditia este sa nu traim in aceeasi casa. Eu am un teren imens, cu un lac frumos, inconjurat de copaci si gradini. Iti voi construi o casa, pe malul opus al lacului fata de casa in care locuiesc eu. – Bine, dar ce rost are sa ne mai casatorim atunci? – Casatoria nu inseamna sa ne distrugem reciproc. Eu iti acord spatiul de care ai nevoie. La randul meu, am si eu nevoie de spatiu. Din cand in cand, atunci cand ne plimbam prin gradina, ne-am putea intalni, accidental. Sau poate in timp ce ne plimbam pe lac, cu barca. Cateodata, te-as putea invita la ceai, la mine acasa. – Este o conditie absurda, ii spuse baiatul. - In acest caz, uita de casatorie, ii raspunde ea. Daca nu vom proceda astfel, iubirea noastra nu va putea creste, caci noi nu ne vom putea pastra prospetimea. Vom ajunge sa credem ca avem drepturi unul asupra celuilalt. Eu am tot dreptul sa iti refuz invitatia. La fel si tu. In acest fel, libertatea noastra nu va fi afectata, si ea reprezinta solul fertil pe care poate creste iubirea. Evident, baiatul nu a reusit sa inteleaga ce vrea fata sa spuna, asa ca a renuntat la ea.

Rabindranath are insa aceeasi viziune ca si Kahlil Gibran. De altfel, au scris in perioade aproape identice.

Daca veti reusi sa va acordati reciproc spatiul necesar si sa ramaneti apropiati, vanturile celeste vor dansa printre voi. Iubiti-va, dar nu transformati iubirea intr-un lant.

Iubirea trebuie sa fie un cadou, daruit sau primit, niciodata o cerere. In caz contrar, desi stati impreuna, veti ajunge mai indepartati decat stelele. Puntea intelegerii nu va va uni, caci nu i-ati lasat spatiul necesar. Transformati-o mai degraba intr-o mare, ale carei valuri se sparg de tarmurile sufletelor voastre.

Nu faceti din iubire un fenomen static. Nu o transformati in rutina. Transformati-o mai degraba intr-o mare, ale carei valuri se sparg de tarmurile sufletelor voastre. Daca va puteti bucura simultan de libertate si de iubire, nu mai aveti nevoie de nimic altceva. Ati obtinut totul. Nu mai exista nimic mai presus de acest lucru.

OSHO – ”Iubire, libertate si solitudine”,

Filosofia manana: increderea in ordinea Universului

Filosofia manana: increderea in ordinea Universului

Acum ceva timp circula pe Internet un banc cum ca zicala preferata a romanilor ar fi : ”Nu lasa pe maine ce poti face azi, lasa pe poimaine, poate se rezolva de la sine.” Atunci am ras si, in sufletul meu, m-am rusinat de mentalitatea delasatoare a romanului. Astazi privesc lucrurile cu totul altfel si mi se pare ca in acea zicala se ascunde o mare intelepciune: aceea de a sti cum sa ai incredere in Univers.

Un dialog intre initiat si ucenic, pe marginea filosofiei indiene “manana”, a zilei de maine.


“- Pentru tine, maine este pur si simplu ziua care urmeaza dupa cea de azi, timpul care se deplaseaza, in mod inexorabil, spre inainte. Pentru noi, manana este o filosofie, un mod de a trai, in mare parte neinteles de occidentali. Voi folositi cuvantul, pentru a ne descrie ca indieni lenesi.

- Pentru noi, manana inseamna sa nu faci astazi, ceea ce se va rezolva de la sine maine. M-a privit cu severitate. Manana inseamna sa ai incredere in ordinea implicita a universului, chiar daca nu poti sa o intelegi, pentru moment.

“Mira”, mi-a spus. Priveste. Soarele va rasari maine, chiar daca nu vom fi aici sa ne uitam la el, nu-i asa? Cu cateva seri inainte, ii povesteam despre vechea enigma filosofica: Daca un copac cade in padure si nimeni nu este in preajma ca sa-l auda, face el oare vreun sunet?

-Dar acest concept de manana este doar un mod de a evita responsabilitatea personala, i-am spus.

-Nu, a zis el, clatinand din cap. Faci ceea ce trebuie sa faci azi si nimic mai mult. Niciun milimetru mai mult. Poti sa o numesti si darul rabdarii.Aceasta disciplina este foarte dificila pentru gringos (albi), care vor totul astazi.

- Vrei sa spui, a invata sa astepti? l-am intrebat.

-Nu, nu a astepta, a raspuns batranul. Nu astepti autobuze, taxiuri, prieteni sau ca norocul sa ti se schimbe. Nu astepti. Cand esti in statia de autobuz, te bucuri de soarele cald care te bate in spate, sau de ploaie. Dar nu astepti autobuzul. Asteptarea te va innebuni.

-Dar, pana acum, nu asteptai tu ca apa sa fiarba, ca sa poti bea o cana de cafea?

-Nu, ma bucuram de caldura carbunilor-si a fiert apa. Apoi mi-am turnat o cana, nicio clipa mai devreme, nicio clipa mai tarziu. Apoi a adaugat: eu nu mai astept nimic si totul vine la mine. Propriul meu profesor a invatat asta, doar cand a ajuns la batranete-dar nu pentru ca imbatranise, ci pentru ca descoperise practica manana, a zilei de maine.

- Care ne aduce la ziua de azi, mi-a spus. Ziua de astazi o anihileaza pe cea de ieri.Persoana care s-a dus la culcare aseara, nu mai exista.Dar iti place sa te agati de ideea ca ai o istorie personala, un trecut si ca asta este identitatea ta.

- Dar bineinteles ca am un trecut. Am o mama si un tata, am obiectat, si mai mult decat atat, m-am dus la facultate si am obtinut o diploma. Toate astea fac parte din ceea ce sunt.

- Acela a fost altcineva, mi-a raspuns.Iti amintesti paraul pe care a trebuit sa-l traversam, pentru a ajunge la coliba mea de aici, din munti? Ei bine, cand ne vom intoarce, nu vom traversa acelasi parau. Va fi un curent de apa complet nou, care va purta ploile care au cazut azi pe munte.

-Vrei sa spui ca nu traversam acelasi parau, de doua ori? l-am intrebat.

- Da, mi-a raspuns. De fapt, nu traversezi acelasi parau nici macar o singura data. S-a intins dupa ceainicul cu apa fierbinte si si-a umplut din nou cana.

-Practica zilei de azi este a intelege ca tu nu existi deloc. E nevoie de mare curaj, pentru a practica asta. De aceea se mai numeste si darul cutezantei. Pentru ca, daca nu existi, nimic din ceea ce faci nu are vreo importanta. Si nimic nu-i ingrozeste mai mult pe oameni, decat sa-si piarda importanta de sine.

A ridicat bratul spre orizont si a aratat spre varfurile muntilor si spre raul care curgea mai jos. “E adevarat, nimic din toate astea nu inseamna nimic.”

-Nici macar invataturile tale, pline de intelepciune? l-am intrebat, sperand sa-l incurc, pentru ca ma mai durea inca faptul ca desconsiderase tot ceea ce realizasem si ca a sters cu buretele istoria mea personala.

-Nici macar invataturile, mi-a raspuns. Ele trebuie descoperite din nou, de fiecare generatie. Altfel, sunt o minciuna. Sunt ca o gramada de balega, mi-a spus, aratand in spatele lui cu pipa. Lipsita complet de nutrienti.

-Dar muntii sunt reali, nu-i asa? l-am intrebat.

-Bineinteles ca sunt reali, mi-a raspuns. Nu-mi pune intrebari stupide. Apoi a adaugat: “Dar sunt reali, doar pentru ca tu ii percepi astfel.”

Acum eram complet derutat. I-am cerut sa-mi explice cum puteau fi reali, daca doar eu ii percepeam ca fiind reali.

-Poti sa te gandesti la asta, ca si cum te-ai trezi de dimineata, te-ai uita la tine in oglinda si ai fi surprins.

-Deci, am spus, cu un inceput de zambet pe buze. Imi spui ca ar trebui sa ma uit in oglinda dimineata si sa-mi spun: Nu stiu cine esti, dar oricum o sa te barbieresc…

-Da! Exact! A ras si mi-a intins ceainicul cu apa fierbinte. “Poftim, mai serveste-te cu o ceasca de cafea.”

- Dar cine bea cafeaua, daca eu nu exist? l-am intrebat.

- Aha! a exclamat el. Asta e eterna intrebare care i-a preocupat pe samanii si pe initiatii tuturor disciplinelor spirituale. Uneori chiar au transformat-o intr-o practica, repetand intrebarea: Cine sunt eu? Si apoi: Cine pune aceasta intrebare?

Mi se pare ca o bucla nesfarsita.

Da, mi-a raspuns batranul. Asta e ceea ce au descoperit vechii samani. Ei au descoperit ca e mai important sa pui intrebarea, decat sa gasesti raspunsul. Si apoi au ajuns la concluzia inevitabila ca ei nu exista.Percepeau ca sunt un manunchi de fibre luminoase, care vibrau si care asamblasera un trup pentru o unitate scurta de timp. Dupa ce au inteles asta, au fost liberi sa paseasca in eternitate.

Secretul pentru a fi fericit

Acum multi ani, a trait in India un intelept care se spune ca pazea intr-un cufar incantator un mare secret care l-a facut sa fie invingator in toate aspectele vietii sale si care, pentru aceasta, se considera cel mai fericit om din lume. Multi regi invidiosi i-au oferit putere si bani si au incercat sa-l jefuiasca pentru a-i lua cufarul, dar totul a fost in zadar. Si cu cat incercau mai mult, cu atat erau mai nefericiti, pentru ca invidia nu le dadea pace. Asa au trecut anii si inteleptul era in fiecare zi mai fericit.

Intr-o zi a venit la el un copil si i-a spus: ?Domnule, la fel ca si tine, vreau si eu sa fiu foarte fericit. De ce nu ma inveti si pe mine ce trebuie sa fac pentru a reusi??

Inteleptul, vazand simplitatea si puritatea copilului, i-a zis: ?Pe tine te voi invata secretul pentru a fi fericit. Vino cu mine si fii foarte atent. In realitate sunt doua cufere in care pastrez secretul pentru a fi fericit si acestea sunt: mintea mea si inima mea. Marele secret nu este altceva decat o serie de pasi pe care trebuie sa-i faci de-a lungul vietii.

Primul pas este sa stii ca Dumnezeu exista in toate lucrurile din viata si, pentru aceasta, trebuie sa-l iubesti si sa-i fii recunoscator pentru toate lucrurile pe care le ai si pentru toate lucrurile care ti se intampla.

Al doilea pas este sa te iubesti pe tine insuti si in fiecare zi, cand te trezesti si inainte sa adormi, trebuie sa spui: ?Sunt important, am valoare, sunt in stare, sunt inteligent, sunt iubitor, astept mult de la mine, nu exista obstacol pe care sa nu-l pot invinge.? Acest pas se cheama autostima ridicata.

Al treilea pas este sa pui in practica tot ceea ce spui ca esti si, daca tu gandesti ca esti inteligent, actioneaza inteligent; daca tu gandesti ca esti in stare, fa ceea ce iti propui; daca tu gandesti ca esti iubitor, exprima-ti iubirea; daca gandesti ca nu exista obstacol pe care sa nu-l poti invinge, atunci propune-ti scopuri in viata si lupta pentru ele pana cand le vei obtine. Acest pas se cheama motivare.

Al patrulea pas este sa nu invidiezi pe nimeni pentru ceea ce are sau pentru ceea ce este; ei vor obtine partea lor, tu o vei dobandi pe a ta.

Al cincilea pas este sa nu pastrezi in inima ta ranchiuna impotriva nimanui; acest sentiment nu te va lasa sa fii fericit; trebuie sa-l lasi pe Dumnezeu sa faca dreptate si tu? iarta si uita! Stiu ca e greu, dar nu imposibil.

Al saselea pas este sa nu iei lucrurile care nu-ti apartin, aminteste-ti ca, potrivit legilor nescrise ale naturii, maine vei pierde ceva de mai mare valoare.

Al saptelea pas este ca nu trebuie sa faci pe nimeni sa sufere; toate fiintele pamantului au dreptul sa fie respectate si iubite.

Si ultimul pas: trezeste-te intotdeauna cu un suras pe buze si observa imprejurul tau, cautand sa descoperi in fiecare lucru partea lui buna si frumoasa; ajuta-i pe cei care au nevoie, fara sa te gandesti ca nu vei primi nimic in schimb; cand privesti pe cineva, descopera-i calitatile sale.

Elixirul vietii indelungate -pasi

Elixirul vietii indelungate este acum la indemina oricui! O viata fara teama de primele batai de inima necontrolate, de hormonii care o iau razna, de memoria incetosata sau de genunchii intepeniti la nouazeci de grade. Secretul? Zilnic poti adauga ani la speranta ta de viata printr-un program care te va ajuta sa-ti maresti sansele de a avea o viata sanatoasa pina la o virsta inaintata. Acest program a fost oferit cititoarelor revistei Daily Mail, pe baza recomandarilor facute de doctorii de la Clinica Longevity Society
7:00
Ia micul dejun!


Persoanele care isi incep ziua cu un mic dejun copios au o speranta de viata mai mare si tind sa devina mai suple decit acelea care se avinta in munca avind stomacul gol. Consumarea micului dejun declanseaza metabolismul si reduce tentatia de a te repezi asupra unor gustari nesanatoase mai tirziu.
Vei reduce astfel riscul obezitatii si al problemelor colaterale. Cerealele sint ideale deoarece contin fibre solubile care ajuta la reducerea colesterolului. Cerealele bogate in fibre sau piinea prajita si fructele constituie o alternativa pentru un mic dejun sanatos.

Adaugi, astfel, 1 an

7:30
Mediteaza!


Oamenii care-si echilibreaza starile emotionale - de exemplu, practicind meditatia - isi maresc speranta de viata. Meditatia scade presiunea singelui si mareste rezistenta la infectii si boli. De asemenea, imbunatateste aportul de oxigen, ceea ce poate duce la un nivel crescut de energie. Exersati intre 10 si 20 de minute pe zi, preferabil dimineata, cind incepe sa creasca tensiunea arteriala.

Adaugi, astfel, 1 an

8:00
Mergi pe jos catre birou intr-un ritm alert!


Exercitiul efectuat in mod regulat, intens, conduce la micsorarea cu 25% a riscului de deces, in timp ce exercitiul moderat, practicat de cinci ori pe saptamina, reduce riscurile unui atac de cord cu mai mult de 50%. Mersul rapid practicat zilnic, in drum spre serviciu, este la fel de binefacator ca si orele de gimnastica sau ridicarea greutatilor. Mergi suficient de repede, astfel incit sa respiri mai repede decit normal si, totusi, sa poti sustine o converstie in mod confortabil timp de 20-30 de minute, de cinci ori pe saptamina. Asta va mari capacitatea de efort a inimii si te va ajuta sa iti mentii un sistem osos sanatos.

Adaugi, astfel, 5 ani

10:00
Practica gimnastica mintii!


Gimnastica mintii ajuta la prevenirea aparitiei simptomelor fizice de imbatrinire si de degradare a memoriei. Incearca ceva stimulativ cum ar fi scrierea cu mina stinga sau citirea unui ziar tinut cu susul in jos. Stimularea capacitatilor intelectuale va duce la imbunatatirea activitatii cerebrale.

Adaugi, astfel, 1 an

11:00
Ia pauza de ceai!


Doua cesti de ceai contin tot atitia antioxidanti ca douazeci de pahare cu suc de mere. Antioxidantii elimina substantele produse in mod natural de organism, care provoaca uzarea celulelor. Ceaiul negru contine polifenoli care te protejeaza impotriva cancerului digestiv si a bolilor de inima. Ceaiul ofera, de asemenea, protectie impotriva osteoporozei, previne arsurile solare ale pielii si mareste efectul functiilor imunitare.
Bea doua cesti pe zi.

Adaugi, astfel, 4 ani

11:30
Ia pauza de relaxare musculara!


Include in programul tau zilnic exercitii de relaxare musculara, mai ales daca ai un job sedentar. Asta te ajuta sa previi durerile musculare si sa tii articulatiile si muschii flexibili, dezvoltindu-le mobilitatea. Fa o intindere completa, atingindu-ti degetele picioarelor cu virful degetelor miinii si roteste-ti gitul de la ureche la umar, o data la doua ore.

Adaugi, astfel, 8 aniManinca trei portii pe saptamina.

Adaugi, astfel, 3 ani

13.30
Spala-te pe miini!


Spalarea regulata a miinilor reduce riscul infectiilor respiratorii - cum ar fi gripa - cu 45%. Orice masura de protectie suplimentara impotriva microbilor sau a bacteriilor ajuta la marirea sperantei de viata. Spalarea miinilor de cinci ori pe zi ofera cea mai buna protectie.

Adaugi, astfel, 2 ani

15:00
Manifesta-ti minia!


Blocarea sentimentelor negative, a miniei, furiei, poate creste riscul bolilor de inima cu mai mult de 75%. Exprima-ti nemultumirile, iritarile, dupa care continua-ti activitatea in mod obisnuit. Cei care pastreaza supararea mult timp sau care amplifica evenimentele negative au o imunitate mai scazuta la boli si infectii, decit cei care uita si iarta.

Adaugi, astfel, 6 ani

16:00
Maninca fructe!


Evita gustarile cu biscuiti, prajiturele sau snacks-uri, deoarece sint bogate in grasimi saturate care stau la baza a 70% din cauzele cancerului. Alege fructe in loc, ceea ce va mari procentul de antioxidanti care lupta impotriva cancerului. Mincind cele cinci portii de fructe si legume pe zi recomandate, vei mari speranta de viata. Strugurii sint fructele ideale pentru scaderea colesterolului, si, in mod deosebit, cei rosii contin un nivel crescut de antioxidanti.

Adaugi, astfel, 7 ani

17:30
Fructifica timpul petrecut in drum spre casa!


Gaseste-ti cite ceva de facut atita timp cit nu esti tu soferul, lucru care te va ajuta sa eviti stresul provocat de lungimea calatoriei sau de intirzierile din trafic. Utilizarea timpului in mod constructiv aduce o stare de bine atit mental, cit si fizic. Alege fie sa rezolvi problemele restante - ca sa te poti bucura de timpul liber de acasa -, fie sa citesti o carte, sa scrii mesaje etc.

Adaugi, astfel, 3-4 ani

18:30
Suna-ti prietenii!


Persoanele cu un cerc larg de prieteni trec mai usor peste conflicte sau probleme de zi cu zi, ceea ce, pe plan fizic, se traduce printr-un risc redus al bolilor de inima si al infectiilor virale. O gasca de prieteni te ajuta sa te descarci de probleme si stres, care, altfel, acumulate, ar naste frustrari si probleme de sanatate.

Adaugi, astfel, 8 ani

19:00
Trage o portie de ris!


O portie buna de ris in fiecare zi este unul dintre cele mai usoare moduri de a iti imbunatati sanatatea pe termen lung. Elimina stresul si intareste sistemul imunitar.

Adaugi, astfel, 8 ani

19:30
Bea alcool cu moderatie!


Persoanele care beau moderat isi imbunatatesc speranta de viata fata de cei care nu beau deloc. Atentie, insa, consumul de alcool in exces mareste riscul producerii unui atac de cord si a anumitor tipuri de cancer. Bea vin rosu deoarece contine polifenoli.

Adaugi, astfel, 1-2 ani

20:00
Delecteaza-te cu broccoli!


Brocolli, varza pot ajuta corpul sa se relaxeze si sa elimine chimicalele care cauzeaza cancerul. Incheie festinul cu iaurt si fructe de padure. Afinele contin mai multi antioxidanti decit orice alte legume sau fructe. Sistemul imunitar va fi intarit de bacteriile din iaurt.

Adaugi, astfel, 8 ani

21:00
Relaxeaza-te!


Uneori stresul poate fi benefic pentru stimularea organismului si a mintii, dar stresul prelungit poate cauza o dereglare hormonala, ceea ce duce la slabirea sistemului imunitar si la distrugerea prematura a celulelor. Elibereaza-ti mintea de griji, ceea ce iti va aduce in primul rind o reglare a nivelului hormonal din organism.

Adaugi, astfel, 6 ani

22:00
Maninca ciocolata!


Ciocolata amaruie - cea care contine peste 70% cacao - este o bogata sursa de antioxidanti. Cacaoa ajuta la reducerea colesterolului si a riscurilor de boli de inima. De asemenea, ciocolata elibereaza endorfine, adica aceleasi substante pe care creierul nostru le produce in mod natural atunci cind avem o stare de bine. Oricum, limiteaza-ti portia la doua cubulete de ciocolata pe zi, neuitind ca este bogata in grasimi saturate.

Adaugi, astfel, 1 an

22:30
Foloseste ata dentara!


Curatarea dintilor cu ata dentara distruge bacteriile daunatoare care, pe linga efectul lor evident nociv asupra dintilor, o data eliberate in singe, maresc viteza de ingrosare a arterelor si pot fi cauza formarii cheagurilor de singe.

Adaugi, astfel, 6 ani

23:00
Fa sex!


Activitatea sexuala regulata este benefica atit pentru femei, cit si pentru barbati. Femeile care au o viata sexuala activa arata cu 10 ani mai tinere decit virsta lor reala.

Adaugi, astfel, 6 ani

23:30
Nu te culca tirziu!


Somnul insuficient reduce rezistenta la boli si mareste riscurile de infarct. Este recomandat sa dormi sase pina la opt ore. Somnul neodihnitor este legat, de asemenea, de aparitia unor anumite tipuri de cancer, deoarece deregleaza nivelul hormonilor din organism.

Adaugi, astfel, 3 ani.


Pierzi in greutate - in timpul sexului inima e muncita cu 70% mai mult decit in mod normal. O partida scurta de sex e oricind binevenita, dar sexmaratoanele sint de preferat, fiind un fel de fitness cardiovascular.

Iti imbunatateste imunitatea - cei care fac sex saptaminal sau de doua ori pe saptamina au parte de un nivel crescut de imunoglobulin A, care te fereste de imbolnaviri.

Mirosi mai bine - prolactina (hormonul produs dupa sex) stimuleaza nervul olfactiv, centrul mirosului, imbunatatind astfel acest simt.

Vezica functioneaza mai bine - muschii folositi in timpul sexului, cei din jurul vaginului, daca sint incordati zilnic de cit mai multe ori, mentin vezica in forma.

miercuri, 4 ianuarie 2012

12 nopti magice

12 NOPTI MAGICE


In ciclul sărbătorilor anului, există două perioade când cerurile se deschid şi orice om poate parcurge într-o clipă, distanţa care ne separă de ierarhiile spirituale. Aceste 12 nopţi magice încep imediat după momentele de solstiţiu, din vară – 21 iunie şi din iarnă – 21 decembrie.

Din momentul cand Soarele intra în Capricorn, se marchează inceperea solstiţiului de iarnă si incepând din această noapte se derulează cele 12 nopţi magice în care cele 12 ierarhii spirituale de nivel 3 – Arhaii, ne dăruiesc privilegiul unei ”audienţe” directe. Arhaii sunt ierarhia spirituală a căror manifestare fizică este reprezentată de cele 12 zodii sau constelaţii care formează zodiacul.

Cei 12 Arhai sunt identificaţi sub forma fizică a celor 12 constelaţii: Berbecul, Taurul, Gemenii, Racul, etc…


În fiecare din cele 12 nopţi magice, una din cele 12 zodii ne acordă o întâlnire directă, în care putem aprofunda specificul zodiei respective, putem dezvolta şi amplifica percepţia noastră asupra calităţii zodiei respective sau putem vindeca defectul pe care ni-l evidenţiază zodia.

Dacă vreţi să amplificaţi doza calităţii zodiei respective, inainte de a adormi, meditaţi un minut sau două la specificul zodiei şi rugaţi Arhaiul respectiv să vă dea mai mult din esenţa zodiei respective să vă regleze percepţia în aşa fel încât să ajungeţi la trăirea corectă, justă, a zodiei respective.


Ordinea în care se succed nopţile şi în care ne putem întâlni cu zodiile este următoarea:

Prima noapte, cea din ziua în care Soarele intră în Capricorn, adica noaptea de luni 21 – spre marţi 22 decembrie este noaptea Peştilor. Urmează noaptea de marţi 22- spre miercuri 23 decembrie- noaptea Vărsătorului. Şi tot aşa parcurgându-se în fiecare noapte în sens invers fiecare zodie până la Taur şi Berbec. Ultima noapte este cea a Berbecului.


Vă prezint în continuare o părere despre esenţa specifică fiecărei zodii.

Noaptea – ZODIE – VERB – Esenţa specifică (calitatea sau defectul)

21-22 dec – Peşti – A cunoaşte (spiritual) – cunoaştere spirituală, manifestare spirituală, conştiinţă spirituală

22-23 dec – Vărsător -A cunoaşte(ştiinţific) – originalitate, inventivitate,altruism, lucru în echipă

23-24 dec – Capricorn – A exploata – pragmatism, rigoare, seriozitate, planificare, fire econoamă

24-25 dec -Săgetător – A înţelege – filozofie, religie, artă, simţ estetic, poziţie justă între frumos şi funcţional

25-26 dec – Scorpion – A dori – dorinţă ( a dărui dragoste) corectitudine, promptitudine, spirit justiţiar, pedeapsă

26-27 dec -Balanţă -A echilibra – artă, estetică, abilitate în comunicare, negociere, diplomaţie, interes acordat celorlalţi.

27-28 dec – Fecioară – A analiza(critica) – vânător de greşeli, perfecţionism, corectitudine, critică constructivă,

28-29 dec – Leu – A vrea – arta de a conduce. Să vrei eficienţă şi performanţă pentru tine dar şi pentru ceilalţi.

29-30 dec – Rac – A simţi – simţirea corectă, reală, nealterată, din care rezultă concluzia reală

30-31 dec -Gemeni – A gândi – gândirea vie, activă, constructivă, utilă, practică.

31-1 dec- Taur – A avea – simţul corect al proprietăţii (cât de mult trebuie să am ca să îmi ajungă?)

1-2 dec – Berbec – A fi – afirmarea de sine trebuie să fie o consecinţă, o rezultantă şi nu un scop, sau un obiectiv. Dacă fac ceea ce trebuie, atunci mă voi afirma şi oamenii îmi vor recunoaşte valorea.


Cereţi în noaptea specifică fiecărei zodii să vă ajute să exprimaţi, să manifestaţi constructiv, ceea ce aveţi nevoie, atât cât aveţi nevoie, atunci când aveţi nevoie, din ceea ce reprezintă esenţa specifică acelei zodii.

Cereţi şi veţi primi!

Activarea ADN-ului interdimensional

VREMEA ACTIVARII ADN-ULUI INTERDIMENSIONAL


channeling Kryon


Stratul trei din ADN (Netah Merkava Eliyahu – (netah mer-ka-vá eli-iá-u) este “Stratul Inaltarii”. In orice caz, el este doar cel care ,,arata cu degetul" catre straturile interdimensionale care asigura, cu adevarat, statutul de inaltare. In numerologie, numarul trei este un ,,catalizator" si lucreaza cu stratul sase din ADN, stratul ,,Rugaciunii si comunicarii". Aceasta creeaza un 9 (3 + 6), care in numerologie inseamna ,,implinire". Conform lui Kryon, acest strat mai este asociat cu glanda pineala.


ADN-ul are o adancime de 12 straturi. Fiecare strat de ADN are doua atribute majore care echilibreaza. Asadar, exista in total 24 de atribute. Stratul pe care il puteti vedea in realitatea voastra il vom numi numarul unu - stratul biochimic. Desi este imposibil sa listam numeric si sa enumeram lucruri interdimensionale, le vom numara totusi de la 1 la 12, pentru a va ajuta sa intelegeti.


In vreme ce stiinta voastra observa 11 dimensiuni, de fapt exista 12. Si le spunem din nou fizicianului si omului de stiinta: sunteti pe drumul cel bun, insa uitati sa il numarati pe zero. Zero nu este "nimic" si nu este "infinit" Este un numar intreg, care este interdimensional. Atunci cand veti incepe sa-l folositi in matematica voastra bazata pe 12, va fi magia de care aveti nevoie si cea care va va propulsa pana la stele. Pentru ca, intr-adevar, zero-ul din matematica bazata pe 12 este singurul numar care detine potentialul a ceea ce ar putea fi si a ceea ce a fost: un numar interdimensional. Nu exista nimic in matematica voastra curenta, care sa detina acest tip de energie. Matematica bazata pe 12 va va ajuta in fizica, care este in afara 4D. Este metoda de calcul a viitorului.


Cele 12 straturi de ADN, atunci cand sunt vazute interdimensional, se grupeaza intr-un cub care se potriveste foarte frumos in interiorul formei geometrice identificata de voi ca fiind tetraedrul stelat. Asa il vedem noi, atunci cand va privim. Vedem programarea - vedem cine ati fost; vedem potentialele, lectiile de viata si programul cristalin - care toate sunt incluse in ADN. Atunci cand rostim cuvantul ADN ne referim la el in intregime, nu doar la genomul uman, pe care il stiti ca pe singurul strat ce poate fi vazut in realitatea voastra 4D. Vorbim despre toate cele 12. Astazi o sa vorbim despre primele trei.


ADN-ul este structurat in patru grupe de cate trei. Fiecare grupa are un nume si un scop. In cadrul fiecarei grupe, fiecare dintre cele trei straturi are, la randul lui, un nume si un scop, insa exista o relatie pe care ar trebui sa o stiti intre unu, doi si trei. Cel de-al treilea strat din fiecare grupa este catalizatorul pentru primele doua. Este un catalizator al "ingaduirii schimbarii." Din nou, este dificil de explicat cum ar putea fi aceasta, insa o vom spune din nou: stratul trei din fiecare grupare este catalizatorul pentru straturile unu si doi. Prin urmare, al treilea strat din fiecare grup este cel mai important dintre cele trei.


Am vorbit despre stratul doi ca fiind stratul fricii. Este mai mult decat atat, stiti? Este stratul emotional. Intr-adevar, interdimensional, acest al doilea strat este cel care transmite esenta si semintele emotiei umane. Dupa cum stiti, el poate afecta, in mare masura, stratul numarul unu, deoarece emotiile voastre va influenteaza deseori chimia corpului.


Activarea stratului al treilea din ADN


Stratul trei este catalizatorul pentru unu si doi. Este ceea ce am numit "stratul inaltarii". Este stratul care realmente este cel mai apropiat de Spirit. Celelalte straturi din ADN contin multe lucruri. Am discutat despre lectiile de viata care se afla acolo: ramasitele din viata trecuta care se afla acolo, contractele care se afla acolo, gata sa fie schimbate. Exista chiar un strat care se aliniaza cu energia miscarilor planetare (stratul astrologic). Si apoi exista stratul cel mare - cel pe care il numim "strat calauzitor". Ceea ce voi numiti "ghizi" reprezinta parte din ADN-ul vostru interdimensional. O parte interdimensionala a fiecarei fiinte umane este Reteaua Cristalina Cosmica, esenta Divinitatii din acest Univers. Ei "fac act de prezenta" in perceptia voastra, drept ghizii si ingerii vostri protectori.


ADN-ul vostru interdimensional si nu static. El se schimba in fiecare zi din viata voastra. Ce anume ingaduiti? Ce nu ingaduiti? Ce fel de vibratie preluati, sau pe care va opuneti sa o amplificati? ADN-ul raspunde si se schimba in mod corespunzator. Acesta a fost dintotdeauna un sistem dinamic. ADN-ul nu este batut in cuie. Planul stratului unu reprezinta "amprenta" voastra biologica, insa celelalte straturi sunt mereu in miscare. Daca le schimbati suficient de mult pe celelalte, atunci inclusiv stratul pe care il vedeti se va schimba.


Stratul inaltarii este, de asemenea, asociat cu o parte din corp. Glanda pineala reprezinta comunicarea cu stratul inaltarii din ADN. Ceea ce se intampla cu stratul trei - prin intermediul glandei pineale, care comunica - modifica stratul unu (stratul biologic) si stratul doi (stratul emotional). Acum, lemuriene, vreau sa vii cu mine si sa te privesti in oglinda! Capul tau este un pic diferit fata de cum era in Lemuria, deoarece pe atunci glanda pineala era uriasa. Acesta este modul in care a inceput, chiar daca exista unii savanti care se intreaba daca intr-adevar aveti nevoie de ea, acum. Aproape ca a disparut, spun ei. Si totusi…fiti atenti! Parte din evolutia omenirii se va inversa. Atunci cand incepeti sa conectati glanda pineala si atributele comunicarii ei, cu stratul al treilea, acea parte care a fost adormita va redeveni activa. Glanda pineala va incepe sa creasca din nou. Dar de data aceasta nu se va schimba forma capului, insa va spun ca ea va creste! Asa ca le spunem biologilor: “ Pe masura ce omenirea evolueaza in acest mileniu, luati aminte la glanda pineala marita”.


O portiune din creier, la fel ca si ADN-ul, este consacrata lucrurilor din 4D. Mare parte din el, oricum, este consacrata lucrurilor interdimensionale. Din nou, e la fel ca ADN-ul. Cine sunteti voi? Cine ati fost? Ce se intampla? Acel procesor central pe care il numiti "creier" face multe – cu mult mai multe decat orice biolog considera sau poate masura in prezent. Si nu e intamplator faptul ca procesul sinapsei neuronale este electric. Vorbim acum despre magnetism. Nu e intamplator faptul ca reteaua magnetica a planetei s-a schimbat si s-a aliniat cu ADN-ul interdimensional, intr-o unitate de procesare interdimensionala, numita "creier uman". Aceasta explica si de ce exista zeci de mii de oameni pe Pamant, care incep sa-si puna intrebari spirituale: "Exista mai mult decat atat? Ce se petrece? Este Dumnezeu mai mare decat ni s-a spus? Vrem sa stim." Este epoca trezirii! Cu adevarat, este epoca aducerii aminte!


Axa destinului in viata

AXA DESTINULUI IN VIATA CORESPONDENTA CANALULUI ENERGETIC CENTRAL

Pe acest canal, cele sase chakre sunt proiectate pe diferita nivele ( vezi foto). Cea de-a saptea chakra numita Sahasrara nu apare in harta natala, si nici nu ar putea sa apara deoarece nu are legatura cu nivelul material, ci doar cu lumi cu un nivel spiritual inalt. Este transcendentala si reprezinta legatura noastra cu Divinitatea.


Celelalte sase chakre sunt proiectate pe axa nodurilor dupa cum urmeaza:

1. Muladhara chakra sau chakra radacina este proiectata la o distanta de 30 de grade de Nodul Sud (SN) pe ambele parti.

2. Swadisthana chakra sau chakra sexuala este proiectata de la 30 de grade la 60 de grade de SN pe ambele parti.

3. Manipura chakra sau chakra solara este proiectata de la 60 de grade la 90 de grade de SN pe ambele parti.

4. Anahata chakra sau chakra inimii este proiectata de la 90 la 120 de grade de SN sau de la 90 la 60 de grade de Nodul Nord (NN) pe ambele parti.

5. Visshuda chakra sau chakra gatului este proiectata de la 60 la 30 de grade de NN pe ambele parti.

6. Ajna chakra sau chakra fruntii, mentala, este proiectata la 30 de grade de NN pe ambele parti.


Planetele care se afla in zona proiectiei uneia dintre chakre vor influenta functionarea acestora conform cu natura lor si in functie de partea axei nodale in care ele se afla. Cele aflate in partea stanga (indepartandu-se de Nodul Sud) vor influenta partea si functia receptiva acelei chakre, in timp cele aflate in partea dreapta vor influenta partea si functia emisiva a acelei chakre. Penru a intelege mai bine aceste influente ar fi util un un studiu esoteric teoretic si practic al chakrelor.


Activitatea si functiile celor sapte chakre :

chakra radacina sau Muladhara:

- partea receptiva: energie fizica, materiala

- partea emisiva: energie controlata, stabilitate in plan fizic

chakra sexuala sau Swadisthana:

-partea receptiva: sociabilitate, potential sexual

- partea emisiva: seductie, controlul energiei sexuale

chakra solara sau Manipura:

- partea receptiva:ceea ca va da incredere

- partea emisiva : puterea vointei, perseverenta, charisma

chakra inimii sau Anahata

- partea receptiva: ceea ce va place si ceea ce iubiti spontan

- partea emisiva: dragoste emisa in mod constient

chakra gatului sau Visshuda

- partea receptiva:intuitie pasiva

- partea emisiva:intuitie activa si contact cu alte lumi

chakra fruntii sau Ajna

- partea receptiva:interes mental , analiza, memorie

- partea emisiva:logica, mental creativitate, sinteza

chakra din crestetul capului sau Sahasrara

- partea receptiva si emisiva: transcendenta - legatura cu lumile spirituale, cu DUMNEZEU


Influentele planetelor asupra chakrelor:


SOARE

- daca se afla pe partea stanga a axei nodurilor lunare influenteaza functia receptiva a chakrei respective dand foarte multa energie de inalta calitate pe acel nivel, atat natala cat si primita de la altii in timpul vietii

- daca se afla pe partea dreapta a axei nodurilor lunare va influenta partea emisiva a chakrei respective dand un control crescut si stapanirea acelui nivel

LUNA

- daca se afla pe partea stanga a axei nodurilor lunare influenteaza functia receptiva a chakrei respective dand receptivitate crescuta pe acel nivel, nativul absoarbe usor energii si informatii de la altii sau din natura (mediul inconjurator)

- daca se afla pe partea dreapta a axei nodurilor lunare va influenta partea emisiva a chakrei respective dand sentimente profunde si o perspectiva interioara clara asupra energiilor acelui nivel

MERCUR

- daca se afla pe partea stanga a axei nodurilor lunare influenteaza functia receptiva a chakrei respective dand receptivitate mentala pe acel nivel, nativul este energizat usor, fascinat de informatie specifica, atat citita cat si auzita de la altii

- daca se afla pe partea dreapta a axei nodurilor lunare va influenta partea emisiva a chakrei respective dand control mental, intelegere, stapanirea acelui nivel

VENUS

- daca se afla pe partea stanga a axei nodurilor lunare influenteaza functia receptiva a chakrei respective dand interese / hobby-uri / pasiuni pe acel nuvel, intalniri cu persoane care ii ofera nativului ajutor psihologic, sentimentul de a fii iubit

- daca se afla pe partea dreapta a axei nodurilor lunare va influenta partea emisiva a chakrei respective dand putere de seductie, erotism, folosirea cu succes a sentimentelor pentru a obtine controlul acelui nivel

MARTE

- daca se afla pe partea stanga a axei nodurilor lunare influenteaza functia receptiva a chakrei respective dand energie, dinamism, activitate pe acel nivel, prieteni curajosi - daca se afla pe partea dreapta a axei nodurilor lunare va influenta partea emisiva a chakrei respective dand curaj, actiune dinamica, bun control energetic

JUPITER

- daca se afla pe partea stanga a axei nodurilor lunare influenteaza functia receptiva a chakrei respective dand multa energie si resurse, interes pe acel nivel, exuberanta

- daca se afla pe partea dreapta a axei nodurilor lunare va influenta partea emisiva a chakrei respective dand putere de a acumula energie, intelepciune, folosirea spirituala a acelei energii

SATURN

- daca se afla pe partea stanga a axei nodurilor lunare influenteaza functia receptiva a chakrei respective dand resurse putine si lipsa de energie

- daca se afla pe partea dreapta a axei nodurilor lunare va influenta partea emisiva a chakrei respective dand manifestari foarte controlate, constrictie, strategie, economie

URANUS

- daca se afla pe partea stanga a axei nodurilor lunare influenteaza functia receptiva a chakrei respective dand izbucniri de energie alternate cu energie de nivel scazut, fluctuatii

- daca se afla pe partea dreapta a axei nodurilor lunare va influenta partea emisiva a chakrei respective dand constiinta inalta, spirituala a energiei pe acel nivel, conectare cu energii superioare

NEPTUN

- daca se afla pe partea stanga a axei nodurilor lunare influenteaza functia receptiva a chakrei respective dand energie fizica scazuta, dar contact bun cu alte lumi

- daca se afla pe partea dreapta a axei nodurilor lunare va influenta partea emisiva a chakrei respective dand folosirea spirituala a energiei pe acel nivel

PLUTO

- daca se afla pe partea stanga a axei nodurilor lunare influenteaza functia receptiva a chakrei respective dand pasiune, intelegere profunda si simtirea energiei pe acel nivel

- daca se afla pe partea dreapta a axei nodurilor lunare va influenta partea emisiva a chakrei respective dand potential transformator, interese oculte si folosirea energiei


Menirea spirituala a celor 12 semne zodiacale

MENIREA SPIRITUALA A CELOR 12 SEMNE ZODIACALE


Într-o bună dimineaţă, Dumnezeu şi-a privit cei 12 copii întrebându-se ce le mai lipseşte. Deodată dorinţa de a-i înzestra cu voinţă omenească I-a luminat faţa. Unul câte unul, fii au păşit pentru a-şi primi darul divin:


Ţie Berbecule, îţi hărăzesc prima mea sămânţă pe care o poţi sădi cu onoare. Pentru fiecare sămânţă care va rodi, încă un milion va rodi în mâna ta. Tu nu vei avea timp să vezi crescând nici una dintre acestea pentru că tot ce însămânţezi va rodi cu prisosinţă. Tu vei fi primul care va sădi în mintea umană Ideea Mea. Dar nu este datoria ta să hrăneşti Ideea. Viaţa ta este acţiune şi sigurul tău scop este să-l faci conştient pe om de Creaţia Mea. Celui care îşi îndeplineşte menirea îi dăruiesc virtutea respectului de sine. Tăcut, Berbecul a păşit spre locul său.


Pe tine, Taurule, te înzestrez cu puterea de a preface sămânţa în substanţă. Munca ta este măreaţă şi are nevoie de răbdare. Tu trebuie să împlineşti tot ce a fost început, altfel seminţele vor fi risipite în vânt. Nu te vei îndoi niciodată de puterea ta, nu-ţi vei schimba gândul la mijlocul drumului şi nu vei depinde de alţii pentru a-ţi desăvârşi opera. Îţi ofer tăria, foloseşte-o înţelept! Şi Taurul reveni supus la locul său.


Ţie, Geamănule, îţi sunt sortite întrebările fără răspuns, ca să poţi arăta tuturor ceea ce vede şi simte omul în jurul său. Tu nu vei şti niciodată de ce acesta vorbeşte sau ascultă, dar în căutarea înţelesurilor adânci ale lumii vei afla darul Meu: cunoaşterea. Iar Geamănul, îngândurat, plecă.


Pe tine, Racule, te investesc cu datoria de a-ţi învăţa semenii ce este emoţia. Tu vei stârni râsul sau lacrimile; astfel, tot ceea ce ei vor vedea şi vor gândi le va trezi mulţumire şi bucurie sufletească. Pentru aceasta primeşte în dar familia pe care tu o poţi înmulţi. Şi Racul se retrase timid.


Tu, Leule, ai menirea să arăţi întregii lumi creaţia Mea plină de strălucire. Dar să te îngrijeşti de mândria ta şi întotdeauna să îţi dai seama că este opera Mea, iar Creatorul este unic. Dacă vei uita aceasta, oamenii te vor dispreţui. Tu vei îndeplini totul cu ardoare şi orice vei face va fi spre binele tuturor. Pentru aceasta ai nevoie de nobleţea cu care te înzestrez. Leul păşi maiestuos spre locul său.


Ţie Fecioară, îţi este dat să cercetezi tot ceea ce omul a făurit în lumea pe care I-am dăruit-o. Tu vei scruta pătrunzătoare drumurile sale şi-l vei preveni când greşeşte. Astfel, creaţia poate atinge desăvârşirea prin tine. Pentru aceasta vei primi puritatea gândirii. Fecioara plecă privind atent în jurul său.


Tu, Balanţă, ai misiunea de a-l ajuta pe om să fie conştient de îndatoririle sale faţă de ceilalţi. Aşa, el poate învăţa să trăiască sentimentul fraternităţii şi va căpăta deprinderea de a descoperi faţa ascunsă a acţiunilor sale. Te voi trimite oriunde este dezbinare, iar pentru strădania ta infinită de a readuce semenilor ordinea şi calmul, îţi voi dărui dragoste. Şi Balanţa se retrase umilă spre locul său.


Tu, Scorpionule, ai o însărcinare foarte dificilă. Vei avea iscusinţa să pătrunzi minţile oamenilor, dar nu îţi va fi permis să vorbeşti despre ceea ce înveţi. De multe ori vei fi cuprins de amărăciune datorită celor pe care le descoperi. Aceasta te va apropia însă de Mine şi nu vei uita niciodată că acolo unde nu sunt Eu va fi doar pervertirea Ideii Mele… Tu vei vedea atât de mulţi oameni trăind asemeni animalelor şi vei lupta atât de mult cu instinctele lor, încât uneori vei păşi alături de cale. Totuşi, mai devreme sau mai târziu, te vei reîntoarce la Mine şi de aceea primeşte supremul dar al hotărârii. Scorpionul păşi ferm spre locul său.


Săgetătorule, tu ai misiunea de a-i face pe oameni să râdă, căci atunci când înţeleg greşit Ideea Mea devin posaci. Umorul tău le va reda speranţa şi astfel îşi vor întoarce privirea spre Mine. Vei trece prin multe încercări şi în fiecare existenţă vei cunoaşte neastâmpărul. Îţi hărăzesc darul infinitei abundenţe pe care o vei răspândi pretutindeni, iradiind lumină. Săgetătorul se retrase jovial la locul său.


De la tine, Capricornule, vreau străduinţă şi sudoarea frunţii, pentru că tu ai menirea de a-i învăţa pe oameni să muncească. Misiunea ta nu este uşoară, căci vei purta toată truda oamenilor pe umerii tăi. Însă pentru jugul poverilor tale eu îţi dăruiesc întreaga responsabilitate a omului. Iar Capricornul plecă devotat spre locul său.


Tu, Vărsătorule, eşti vizionarul omenirii, privirea ta desluşeşte toate posibilităţile glorioase. Vei trăi însă durerea singurătăţii pentru că această viziune nu-ţi permite să personifici Dragostea Mea. Dar pentru a-i întoarce pe oameni către noile şanse primeşte darul libertăţii pentru a servi omenirea oricând va avea nevoie de tine. Vărsătorul păşi încrezător spre locul său.


Tu, Peşte, ai cea mai grea misiune dintre toate. Îţi cer să ridici pe umerii tăi toată suferinţa omului. Lacrimile tale sunt menite să fie lacrimile Mele. Durerea aceasta este rodul înţelegerii greşite a Odei Mele, dar tu exişti, ca să-i aduci omului compasiunea. De aceea îţi hărăzesc darul cel mai de preţ: vei fi singurul dintre cei 12 copii ai Mei care Mă va înţelege. Iar puterea cuprinderii divine este pentru tine felul în care te vei apropia de oameni şi vei răspândi credinţa. Şi Peştele se retrase emoţionat la locul său.


Dumnezeu a spus: „ Fiecare dintre voi are o scânteie din Mine. Dar nu trebuie să luaţi partea drept întregul, să o nesocotiţi ori să o identificaţi cu Creatorul. Toţi 12 laolaltă sunteţi Unul. Creatorul însă este mai mult decât aceasta.


Cei 12 copii au pornit să-şi îndeplinească menirea. Însă cum fiecăruia îi părea darul celuilalt mai atrăgător s-au întors la Dumnezeu. El le-a spus: „Fiecare din voi a crezut că darurile celuilalt sunt mai preţioase. De aceea vă permit să le schimbaţi. Şi pentru o clipă fiecare copil s-a entuziasmat imaginându-şi toate posibilităţile noii sale misiuni.


Dar Dumnezeu a surâs şi a spus: vă veţi întoarce de multe ori la Mine să-Mi cereţi să vă eliberez de misiunea voastră şi de fiecare dată eu vă voi îndeplini dorinţa. Veţi trece prin nenumărate încarnări înainte de-a vă împlini misiunea iniţială pe care a-ţi primit-o de la Mine. Vă dăruiesc un timp nemăsurat pentru aceasta, dar numai când veţi duce la bun sfârşit menirea, voi veţi putea fi una cu Mine.

Profetia numelui tau

PROFEŢIA NUMELUI TĂU


Vechii greci credeau ca numele are puterea de a ne influenta destinul si foloseau ca metoda de predictie analiza primei litere a prenumelui. Onomantia (intalnita si ca onomomantie) este o arta divinatorie care se bazeaza pe analiza numelui. Denumirea deriva din greaca veche, unde “onoma” inseamna nume, iar “manteia” – profetie. Aceasta disciplina era intens practicata in vremurile de demult cu scopul de a descifra destinul omului si, uneori, chiar pentru a-l determina. Primii si cei mai inflacarati sustinatori ai onomantiei au fost adeptii lui Pitagora.

De la greci, practica a fost preluata mai tarziu de romani, care aveau chiar si un dicton – “Nomen omen” – care in traducere libera ar insemna “Numele atrage soarta”. Acestia erau atat de convinsi de puterea numelui de a influenta mersul lucrurilor, incat au extins aplicatiile onomantiei inclusiv asupra localitatilor. Geograful antic Pomponius Mela nota in lucrarea “De chorographia” ca autoritatile romane au schimbat numele unui oras ilir proaspat cucerit, pentru a-l face mai favorabil Romei (este vorba despre actualul port albanez Durres ).

Prima litera a prenumelui

Una dintre cele mai folosite metode onomantice este analiza primei litere a prenumelui uzual. Prenumele uzual nu este neaparat cel inscris in cartea de identitate, ci cel cu care ni se adreseaza zilnic rudele, prietenii, colegii. Puterea lui de influenta e foarte mare, iar dintre toate literele care-l compun, prima are cel mai mare impact. Ea aduce informatii pretioase despre caracterul si temperamentul nostru, despre felul in care reactionam la stimulii exteriori, la oportunitatile si obstacolele vietii.

In linii mari, nota dominanta a reactiilor poate fi de natura fizica, mentala, emotionala sau intuitiva. Tind sa raspunda:

fizic – cei ale caror prenume incep cu D, E, F, M, N, O, V, W, X

mental – cei ale caror prenume incep cu A, H, J, Q, S, Z

emotional – cei ale caror prenume incep cu B, C, K, L, T, U

intuitiv – cei ale caror prenume incep cu G, I, P, R sau Y

Influenta vocalelor

Una dintre regulile onomantice mai putin cunoscute in ziua de astazi sustine ca daca numele contine un numar par de vocale, imperfectiunile fizice tind sa se manifeste pe partea stanga a corpului, in timp ce un numar impar de vocale conduce la imperfectiuni pe partea dreapta.


Prima vocala

Nu numai prima litera a prenumelui este importanta in onomantie. Prima vocala, de exemplu, ofera indicii interesante cu privire la reactiile instinctive pe care le avem in fata surprizelor, a schimbarilor neasteptate. Astfel:


A – poate raspunde iritat sau agresiv, tinzand sa respinga ceea ce vine din exterior.

E – primeste foarte bine noul, ba mai mult, atunci cand se plictiseste tinde sa-l provoace.

I – reactioneaza intuitiv, dar cam ilogic si subiectiv, cu posibile regrete ulterioare.

O – reactioneaza lent, este greu de scos din ale sale si cauta sa-si controleze foarte bine emotiile.

U – raspunde cu pasiune, poate un pic teatral, si adesea diferit de cum te-ai astepta.

Cand prima litera a prenumelui se intampla sa fie chiar o vocala, persoana respectiva poate intampina dificultati in a separa logica de emotie, capul de inima.


Ce spun literele despre tine:

Litera A

Imprima o atitudine plina de ambitie si curaj. Cei al caror prenume incepe cu A sunt oameni puternici, independenti si activi. Au o mentalitate de invingator, cauta sa-si impuna vointa si nu se dau batuti in fata capriciilor sortii. Sunt directi si urmaresc obiective precise. Le place sa actioneze pe cont propriu, in mod ferm si original. Sunt creativi, iubesc viata si natura.

Defecte: Cele mai vizibile sunt impulsivitatea, agresivitatea, incapatanarea, lipsa de finete si egoismul. Uneori, mai pot aparea scepticismul, aroganta si critica.

Litera B

Imprima o atitudine discreta si moderata. Oamenii B sunt sensibili, emotivi, uneori timizi sau retrasi. Au insa un suflet insetat de dragoste si prietenie, sunt afectuosi, loiali si intelegatori. Lucreaza bine in colaborare si sunt mult mai eficienti in a desavarsi decat in a initia. Cauta pacea si armonia, apreciaza arta, muzica si frumusetea si sunt deseori dotati cu fantezie si talent.

Defecte: Nehotararea si nesiguranta, mai ales atunci cand se incearca sa fie compensate prin lacomie si posesivitate. Lenea, lasitatea sau tendinta la compromis sunt alte cateva defecte ale lor.

Litera C

Imprima o atitudine inteligenta si sintetica. Cei al caror prenume incepe cu C sunt mandri, hotarati si ambitiosi. De regula au o minte scaparatoare si spontana si excelente abilitati de comunicare. Pot repera rapid esenta unei probleme si gasi cele mai eficiente rezolvari. Sociabili si foarte expresivi, au priza la public. Pun pret pe prietenie, fiind amici sinceri, generosi si devotati.

Defecte: Neglijenta, nepasare, dezorganizare. Uneori, lipsa de rusine sau de scrupule. Avand multe interese, risca sa-si risipeasca timpul si energia.

Litera D

Imprima o atitudine practica si organizata. Cei ale caror prenume incep cu D sunt oameni cu o mare vointa, organizati si tenace. Capacitatea lor de a se focaliza asupra telurilor este uluitoare. Au autoritate, simt practic si financiar, sunt buni in pozitii de conducere sau in afaceri. Conceptiile lor sunt solide si conformiste, iar sentimentele, durabile. Multi sunt pasionati de plante si gradinarit.

Defecte: In situatii tensionate pot deveni fixisti, radicali, incapabili de concesii, rigizi si uneori de o indaratnicie prosteasca… Tendinte la posesivitate, gelozie.

Litera E

Imprima o atitudine indrazneata si inventiva. Oamenii de tip E sunt deschisi si adaptabili. Invata repede si au abilitati de comunicare. Nevoia de libertate este foarte mare – se simt bine cand pot sa-si largeasca orizontul: sa se miste, sa calatoreasca, sa acumuleze noi cunostinte. Sunt plini de resurse, talentati, creativi si originali. Au un puternic instinct sexual, sunt pasionati si seducatori.

Defecte: Multe persoane al caror prenume incepe cu E tind sa fie iresponsabile, inconstante, frivole. Altele mai pot fi irascibile si aprige la manie.

Litera F

Imprima o atitudine energica si decisa. Oamenii de tip F sunt impetuosi, puternici si fasci nanti. Indiferent ca se remarca in bine sau in rau, nu pot trece neobservati. Le place sa uimeasca si sa fie admirati. Sunt inteligenti, au o logica excelenta, sunt harnici, priceputi si buni profesionisti. Au o sexualitate viguroasa si tanjesc dupa adrenalina. Sunt prieteni buni si statornici.

Defecte: Pot avea reactii excesive si pot ajunge in situatii extreme. Desi au o personalitate forte, sunt predispusi la anxietate si depresie.

Litera G

Imprima o atitudine intreprinzatoare si perspicace. Oamenii al caror prenume incepe cu G au o parere buna despre sine si multa incredere in capacitatile proprii. Sunt hotarati, practici, perseverenti, ageri la minte si razbatatori. Au convingeri ferme, indrazneala si aptitudini de lider. Se pricep sa speculeze oportunitatile ivite, au adesea noroc de bani si cuceresc usor atentia sexului opus.

Defecte: Li se reproseaza adesea tupeul, aroganta, incapatanarea si uneori lipsa de scrupule. Pot ascunde insa multe frustrari si framantari interioare.

Litera H

Imprima o atitudine autonoma si motivata. Cei al caror prenume incepe cu litera H urmaresc sa detina controlul, sa acumuleze putere si bani. Au o personalitate puternica si dominanta, dar sunt totodata prudenti, rezervati si abili. Dotati cu spirit de observatie si o gandire profunda, actioneaza in baza unor planuri chibzuite si nu renunta pana nu-si ating obiectivele. Iubesc natura si sportul.

Defecte: Pot dezvolta tendinte obsesive si manipulatoare. In anumite situatii se inchid in sine sau devin sceptici, banuitori, ranchiunosi, extremisti, tiranici.

Litera I

Imprima o atitudine idealista si creativa. Oamenii de tip I sunt romantici si emotivi. Majoritatea au simt estetic si inclinatii artistice, iubesc armonia, eleganta si confortul. Sunt afectuosi si intelegatori cu cei din jur, dar nu le place ca acestia sa interfereze cu libertatea sau cu planurile lor. Sunt inteligenti, insa le lipseste simtul practic si curajul. Au o buna rezistenta fizica.

Defecte: Cand nu se simt in siguranta, pot avea caderi nervoase, schimbari bruste de stare de spirit, devin timizi, irascibili si se ofenseaza usor.


Litera J

Imprima o atitudine sincera si foarte bine intentionata. Persoanele al caror prenume incepe cu J sunt inteligente, au imaginatie si talent. Le face placere sa fie de folos si sa-i ajute pe ceilalti si se straduiesc sa se faca placute. Sunt increzatoare, optimiste si au aspiratii inalte, uneori chiar mai inalte decat le permit posibilitatile. Au o inima calda, sunt generoase si loiale celor dragi.

Defecte: Isi gasesc greu o motivatie, riscand sa-si risipeasca talentele. Nu prea au simtul prevederii, ceea ce le expune la situatii neplacute.

Litera K

Imprima o atitudine ambitioasa si inspirata. Oamenii de tip K sunt intuitivi, creativi si vizionari. Au o minte scaparatoare, o gandire percutanta si rapida, capabila sa gaseasca solutii ingenioase. Pot avea talent in mai multe domenii. Sunt mandri si constienti de valoarea lor. Cauta succesul, il merita si cel mai adesea il obtin, capatand un plus de autoritate, respect si popularitate.

Defecte: Latura negativa, pe care incearca din rasputeri sa o mascheze, este caracterizata de tensiuni nervoase, ezitari, temeri, lipsa de incredere.

Litera L

Imprima o atitudine increzatoare si sociabila. Cei al caror prenume incepe cu L sunt isteti, curiosi si comunicativi. Se misca mult, calatoresc frecvent, se muta in alte locuri etc. Nu suporta nici un fel de constrangeri. Sunt plini de resurse, au diverse aptitudini, dar le lipseste viteza de reactie necesara specularii oportunitatilor. Sunt senzuali, insa tind sa-si treaca emotiile prin filtrul mental.

Defecte: Au tendinta de a acumula tensiuni, pe fondul carora pot dezvolta o tendinta la adictii si excese, predispusi la accidentari.

Litera M

Imprima o atitudine constructiva si optimista. Persoanele M sunt responsabile, tenace si muncitoare, dar stiu sa se bucure si de viata. Realiste si practice, acorda o mare importanta sigurantei financiare. Au insa o fire afectuoasa, sunt atasate de familie, dornice de dragoste, generoase si receptive la problemele celor din jur. Invata repede, au curaj si sunt capabile sa-si modeleze personalitatea.

Defecte: Oamenii M sunt cam pripiti si iuti la manie. Pot avea accese de incapatanare si, in unele privinte, viziuni prea conservatoare.


Litera N

Imprima o atitudine sociabila si comunicativa. Oamenii de tip N sunt facuti sa traiasca in cuplu, sa aiba multi prieteni si o activitate sociala bogata. Amabili, veseli si originali, atrag simpatia. Le place sa se distreze si pot da impresia de frivolitate, dar in realitate sunt inteligenti, abili, planificati si-si urmaresc bine interesele. Sunt norocosi, atrasi de mister si foarte senzuali.

Defecte: Pot fi nelinistiti, disimulanti, derutanti si inclinati catre schimbari frecvente, purtarea lor dandu-le celor apropiati o senzatie de nesiguranta.

Litera O

Imprima o atitudine hotarata si responsabila. Oamenii de tip O au vointa, convingeri puternice, scopuri clare si simtul datoriei dezvoltat. Totusi, au o inima entuziasta, porniri erotice intense si pot ajunge in situatia de a trebui sa aleaga intre sentiment si datorie. Au nevoie de dragoste, dar vor sa-si pastreze independenta. Sunt inteligenti si dornici sa invete.

Defecte: Pot avea tendinta de a le da celorlalti cam multe indicatii. Uneori actioneaza impulsiv. Sunt gelosi si posesivi.


Litera P

Imprima o atitudine inteleapta si stabila. Cei al caror prenume incepe cu P sunt oameni puternici, laboriosi si prolifici. Foarte inteligenti, sunt adesea inclinati spre studiu, cultura sau spiritualitate. Sunt insa firi mai retrase, care nu socializeaza cu prea multa tragere de inima si care-si selecteaza atent anturajul. Cu toate astea, fac impresie, au influenta, iar parerile lor sunt ascultate.

Defecte: Pot fi distanti, aroganti, secretosi sau lipsiti de buna vointa si rabdare fata de ceilalti. Uneori sunt rigizi, lacomi sau foarte posesivi.

Litera Q

Imprima o atitudine ingenioasa si originala. Cei (putini, de altfel) al caror prenume incepe cu Q sunt plini de idei, intuitivi si inspirati. Multi dintre ei au preocupari neobisnuite, sunt atrasi de mistere si subiecte neconventionale. Au o personalitate puternica si capacitatea de a-i fascina si influenta pe ceilalti, dar sunt greu de cunoscut si de analizat. Se pricep la afaceri si atrag banii.

Defecte: Pot fi dificili, complicati si ascunsi. Cand sunt stresati, creeaza multa tensiune in jur. Uneori vorbesc prea mult, plictisindu-i pe ceilalti.


Litera R

Imprima o atitudine determinata si reflexiva. Cei al caror prenume incepe cu R sunt profunzi, au spirit analitic si multa dorinta de cunoastere. Au un suflet bun, sunt milosi si gata sa puna umarul la indeplinirea unei cauze nobile. Interesele lor par a fi mai mult spirituale decat materiale. Sunt muncitori si seriosi, dar ating reusita doar in urma unei straduinte constante.

Defecte: Au framantari interioare, tind sa fie fragili emotional, nervosi si iritabili… Pot fi expusi la pierderi de bani sau de posesiuni.

Litera S

Imprima o atitudine instinctiva si incordata. Cei al caror prenume incepe cu S au sentimente puternice si ambitii inalte. Sunt ageri, patrunzatori, intuitivi si imaginativi. Ambitia ii motiveaza si ii ajuta sa-si focalizeze energiile. Destinul lor este adesea presarat cu obstacole, lupte si framantari.. O parte dintre ele ar putea fi generate sau intretinute de propria impulsivitate.

Defecte: Emotivitatea si nervozitatea, care ii tensioneaza si-i imping la reactii neadecvate. Nestapanirea, subiectivismul, lipsa de tact si prevedere.

Litera T

Imprima o atitudine dinamica si sociabila. Oamenii de tip T sunt puternici, vivace, spontani, ingeniosi si constructivi. Nu pot sta pe loc; trebuie sa avanseze, sa evolueze, sa creeze, sa fondeze. Au initiativa, decizie rapida, aptitudini pentru organizare si comanda. Totusi, sunt dependenti de ceilalti, de afectiunea si sprijinul lor. Au mare nevoie de dragoste, familie, prieteni si colaboratori.

Defecte: Au o tendinta spre agresivitate (mai ales verbala, dar nu numai) si isi pot pierde destul de repede controlul. Se ofenseaza usor.

Litera U

Imprima o atitudine metodica si superioara. Cei al caror prenume incepe cu litera U sunt organizati, muncitori, practici si performanti. Ii atrage insa si cunoasterea, spiritualitatea, misterul si pot avea talent artistic. Adesea sunt in impas, nestiind cum sa se imparta intre tendintele materialiste si cele idealiste, deopotriva de puternice. Au o parere foarte buna despre sine si le place la nebunie sa fie adulati.

Defecte: Sunt egoisti, teatrali, ingamfati si laudarosi. Le place sa critice. Au o nesiguranta interioara care ii poate impinge catre adictii.

Litera V

Imprima o atitudine respectabila si impozanta. Cei al caror prenume incepe cu V au planuri marete, dar urmaresc implinirea lor in mod prudent, tenace si planificat. Dotati cu o inteligenta vie, intuitie si inspiratie, au o mare capacitate de anticipare, ce poate fi luata drept spirit profetic. Sunt responsabili, eficienti, loiali si onorabili. Au emotii puternice, pe care cauta sa le controleze.

Defecte: Le lipseste flexibilitatea si se adapteaza greu la schimbari. Sunt acaparatori, posesivi si gelosi, iar uneori pot deveni chiar cruzi.

Litera W

Imprima o atitudine expresiva si adaptabila. Oamenii W sunt curiosi, prietenosi, plini de farmec, vioi, inteligenti si comunicativi. Sunt consecventi in urmarirea scopurilor, dar abili si flexibili in metodele aplicate pentru a le atinge.

Defecte: pot fi dezordonati, delasatori, instabili si imprevizibili.

Litera X

Imprima o atitudine inflacarata si senzuala, magnetism si un inepuizabil apetit erotic, vitalitate si spirit intreprinzator. Sunt creativi, comunicativi si lideri inascuti.

Defecte: Inclinatia catre placeri si excese, dependente si risipa. Pot fi nepasatori, neseriosi sau iresponsabili.


Litera Y

Cei al caror prenume incepe cu Y sunt pasionali, independenti, dinamici si curajosi, dar si intuitivi, sensibili si creativi. Au inclinatii romantice sau idealiste. Sunt emotivi si romantici… Au o buna rezistenta fizica.

Defecte: Pot avea dificultati in luarea deciziilor. Au reactii bruste si schimbari subite de dispozitie.

Litera Z

Imprima o atitudine increzatoare si combativa. Cei al caror prenume incepe cu Z sunt curajosi si competitivi. Cauta puterea si faima. Pot avea interese financiare sau politice, dar daca sunt motivati din punct de vedere psiho-emotional, pot atinge succesul in orice domeniu, inclusiv artistic sau sportiv. Au instincte bune, o intuitie ascutita si o inteligenta iscoditoare. Sunt oameni pasionati, fascinanti si plini de forta.

Defecte: Acestia au defectele comune firilor puternice: tind sa fie incapatanati, pripiti, nesupusi, impulsivi si inclina sa-i comande sau sa-i controleze pe cei din jurul lor, situatie care poate crea tensiuni