vineri, 20 ianuarie 2012

„Sa iubesti inseamna sa raspandesti lumina”

- Rainer Maria Rilke -

Iubirea te iubeste mereu spunea H.W.L. Poonja… asadar iubirea nu ne paraseste niciodata, e intotdeauna acolo, insa noi uitam sa ii dam atentie, uitam sa o hranim, uitam sa o udam.. uitam chiar ca exista.

Iubirea exista in noi… insa atunci cand suntem raniti o inchidem cu un lacat si spunem ca nu o vom mai deschide niciodata, spunem ca nu vom mai lasa pe nimeni sa se apropie de inima noastra, ca nu vom mai dori pe nimeni si iubirea nu mai curge de acolo… si o data ce facem asta inchidem si iubirea de sine si astfel saracim… devenim papusi fara viata si viata trece…

Am invatat ca testul cel mai important in viata este sa inveti sa primesti, sa primesti iubirea care este raspandita peste tot. Sa lasi usa deschisa ca iubirea din sufletul tau sa primeasca si mai multa iubire si inima ta sa creasca de viata, de traire.. de armonie.

Ca sa primesti iubire poate fi mult mai infricosator decat sa o oferi… dar este sansa ta pentru o viata implinita. Si nu uita ca a darui inseamna tot a primi, pentru ca de fapt tot tie iti daruiesti.

Rilke spunea „sa iubesti inseamna sa raspandesti lumina”. Vei lumina si deschide posibilitati nebanuite, vei da viata unor idei si iti vei implini vise. Oare ce poate fi mai frumos.. sa traiesti in lumina si iubire?!

Invat despre iubire zi de zi, las usa iubirii deschisa, experimentez si primesc. Nu exista lectii despre iubire, nu exista explicatii despre cum sa traiesti cu iubirea… sau cel putin eu nu le stiu… iubirea se traieste, sufletul tau traieste iubirea in atatea feluri incat si tu vei fi surprins, e de ajuns sa fii deschis.

Nu lasa frica sa iti inchida cu lacat iubirea… iubirea dizolva frica.. e de ajuns sa iti doresti si magia iubirii te va molipsi si va deschide orice lacat.

In speranta ca vei dori sa iti deschizi inima spre iubire, iti ofer un exercitiu pe care l-am gasit in cartea lui John Welwood, Iubiri perfecte, relatii imperfecte. Se numeste Blandetea Iubitoare:

Sunt mai multe fraze pe care le spui in expiratie. Dupa ce ai spus fiecare fraza de cateva ori, respira in liniste, pentru a-ti permite sa simti ceea ce evoca.

Inspira si cand inspiri, inspira in centrul inimii, in mijlocul pieptului si apoi spune incet fraza cand expiri: „Fie sa traiesc cu inima deschisa”.

Rosteste-o de cateva ori. Dupa ce rostesti expresia, simte ce e acolo. Daca simti energia inimii, deschidere sau caldura, permite-ti sa o experimentezi. Daca nu simti nimic, lasa lucrurile asa si repeta fraza pe timpul expiratiei.

Apoi spune urmatoarea fraza: Fie sa ma ocup de tot ceea ce innoureaza inima.

Dupa ce spui asta, observa orice obstacole care ar putea exista in fata inimii deschise, cum ar fi nerabdarea, frica, iritarea, apatia, resentimentul sau judecatile. Vezi daca poti pur si simplu sa extinzi caldura blandetii iubitoare asupra acestor stari mentale, ca si cum ai lasa razele soarelui sa atinga norii de pe cer. Nu judeca sau incerca sa corectezi ceva.

Urmeaza apoi fraza: Fie sa fiu treaz in acest moment asa cum este el.

Aceasta este o incurajare mai generala de a accepta orice traiesti. Dupa ce o rostesti, fii pur si simplu constient de orice senzatii, perceptii, sentimente sau ganduri care sunt prezente acum lasandu-le sa fie pur si simplu acolo.

Apoi spunem: Fie ca inima tuturor fiintelor sa fie treaza.

Cu aceasta fraza, simte extinderea blandetii iubitoare catre toate fiintele. Faci asta prin a-ti dori ca inima lor sa fie treaza, sa ofere acces inimii deschise – care este sursa adevaratei paci si bucurii. Poti incepe prin a te gandi la cineva apropiat tie si dorindu-i persoanei asta. Apoi, ai putea-o extinde asupra tuturor fiintelor, mai ales asupra celor care sufera, sunt pierdute sau deconectate de ele insele. Daca vrei, poti sa-ti imaginezi populatii de pe planeta care sufera sau sunt agresive.

Si apoi incheiem cu prima fraza: Fie sa traiesc cu inima deschisa.

Nu uita… iubirea te iubeste mereu si niciodata nu te paraseste.

Va doresc inimi deschise pline de iubire!

citat Delia

Un comentariu:

  1. Buna ziua,
    Multumesc pentru ca preluati materiale exclusive de pe site-ul meu si va rog sa mentionati sursa, respectiv:
    http://www.minunemica.ro/2012/01/19/iubirea-te-iubeste-mereu/
    Consider ca este o dovada de respect si pentru proprietarii site-urilor, ca si pentru autorii publicati de acestia.
    Stiti deja ca activitatea de editare presupune o munca de care va folositi cu succes: de la preluarea textului integral si pana la imaginea/imaginile preluate.
    Multumim,
    MinuneMica.ro

    RăspundețiȘtergere